Wie: Hiphopinjesmoel / Probiblio Wat: De Insta Nutshell is een ontwerp wat ik heb bedacht binnen de kaders van Instagram. Een onderwer...

Contentcreatie | Hiphopinjebieb Contentcreatie | Hiphopinjebieb

Contentcreatie | Hiphopinjebieb

Contentcreatie | Hiphopinjebieb

Wie:
Hiphopinjesmoel / Probiblio
Wat:
De Insta Nutshell is een ontwerp wat ik heb bedacht binnen de kaders van Instagram.
Een onderwerp zet ik visueel in elkaar en door middel van swipen (als zijnde een bladzijde die omgeslagen wordt) kun je het verhaal lezen en vormen zij één geheel als een infographic.

Voor Probiblio ontwierp ik een aantal insta nutshells voor hiphop&jeleest, hierin brengen we 5 verschillende rappers in beeld, waarin de lyrics en onderwerpen van de nummers worden gekoppeld met boeken die in bibliotheken beschikbaar zijn.

BREAKING NEWS
De instanutshells worden momenteel ook gebruikt voor de lockdown lesmethode en kunnen Ronnie Flex, Josylvio, Noname en Kendrick Lamar je op weg helpen in de vakken Nederlands, Engels, geschiedenis, maatschappijleer, beeldende vorming en natuurlijk muziek? Sjawel. Voor alle nieuwsgierige jongeren, leerkrachten, ouders en bibliothecarissen, ontwikkelde Hiphop in je Smoel in samenwerking met de bibliotheken een unieke lesmethode. En vanaf vandaag is deze in zijn geheel gratis te downloaden!
Er is weinig muziek waarin zoveel met taal wordt gespeeld als in rap. Voor ProBiblio, een organisatie die de bibliotheken in Noord en Zuid-Holland ondersteunt, reden om de handen ineen te slaan met Hiphop in je Smoel. Om te laten zien dat boeken op je eigen belevingswereld aan kunnen sluiten. Dat zelf meer uitvinden over de achtergrond van muziek en cultuur waar je al van houdt, je beleving ervan verder kan verdiepen.